Zenica

Protest zakupaca sa Gradske tržnice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zakupci prostora na Gradskoj tržnici u Zenici prije podne su se okupili ispred zgrade Gradske uprave nezadovoljni akcijom nadležne inspekcije ZDK koja je prošle sedmice izvršila kontrolu njihovog poslovanja i izrekla novčane kazne.
Grupa zakupaca razgovarala je sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem i njegovim saradnicima ali bez konkretnih rješenja.
-Upućeni smo na nadležne kantonalne institucije,prije svih Ministarstvo za boračka pitanja,jer je više od 90 posto zakupaca prostora iz boračke populacije,izjavio je za RTV Zenica Sabahudin Babović,jedan od predstavnika pregovaračke ekipe zakupaca.
-Mi redovno izmirujemo obaveze koje nas slijede,ali smo u neravnopravnom položaju jer radimo u skučenim prostorima,kazao je Babović.
Na sastanku kod kantonalnog ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića,jedno od važnijih bilo je pitanje registracije djelatnosti,odnosno fiskalizacije prostora na Gradskoj tržnici.
-Registracija djelatnosti je dugogodišnji problem i stoga će uslijediti aktivnosti na Gradskom i federalnom nivou kako bi se u vezi ovoga pomoglo pripadnicima boračke populacije koji rade na Gradskoj tržnici. Uspostavit ćemo kontakt sa Gradskom upravom u Zenici radi koordinacije daljih poteza,izjavio je ministar Čolaković.
Prema njegovim riječima,jedno od mogućih rješenja je paušalno plaćanje obaveza po osnovu fiskalizacije. Prethodno bi trebalo ispitati mogućnost da se zakupcima smanje mjesečne obaveze po osnovu plaćanja prostora na Gradskoj tržnici u Zenici. (Š.B., RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno