Zenica

Protest radnika Komgrada

Devetnaest bivših radnika zeničkog preduzeća Komgrad Ze, uglavnom invalida rada i vojnih invalida, danas je dva sata protestovalo ispred kapija ovog preduzeća u Novom Radakovu.

Riječ je o radnicima kojima Uprava nije pordužila ugovore o radu, o čemu je nedavno bilo riječi i na sastanku u kabinetu gradonačlenika Zenice. Razlog njihovog današnjeg okupljanja je što im, kako tvrde, Uprava preduzeća u kojem i Općina ima udio u vlasništvu, sa zadnjom plaćom prije upućivanja na Biro rada nije obračunala i isplatila sve radne sate i godišnji odmor. Nezadovoljni, najavili su i tužbu, navodeći kako su izigrani i u pogledu svog radno- pravnog statusa još dok su bili u starom preduzeću, u Komradu, u kojem još nije okončan stečajni postupak.

Direktor Komgrad Ze-a, Muhamed Šibonjić, tvrdi da je ispunio obećanje dato radnicima i najavio da će, ako i bude grešaka kod obračuna radnih i prekovremenih sati te godišnjeg odmora, sve biti ispravljeno.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem