Info

Prosvjetni radnici u školama i vrtićima u FBiH obustavili rad na 30 minuta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Uoči štrajka je najavljeno da će se polusatna obustava rada u većini škola odvijati u vrijeme velikog odmora kako učenici ne bi ispaštali, dok će u vrtićima aktivnosti biti reducirane, ali će djeca biti sigurna i zbrinuta.

U školama gdje nije veliki odmor, učenici i nastavnici su tih 30 minuta proveli u učionici, ali se nastavni proces nije odvijao.

Saznajemo da je stav Udruženja direktora osnovnih škola u KS solidarnost s kolegama iz drugih kantona, ali da se ne žele miješati u rad sindikata, kao što očekuju da se sindikat ne miješa u rad Udruženja direktora.

Predsjednik Sindikata Saudin Sivro danas boravi u Unsko-sanskom kantonu, tačnije u Bihaću, gdje će u cilju iznalaženja prihvatljivog rješenja za obje strane i što skorijeg povratka učenika i nastavnika u učionice u ovom kantonu razgovarati s premijerom USK Mustafom Ružnićem.

Plan je da se obiđu škole te da se napravi plan budućih aktivnosti ukoliko pregovori ne daju očekivani rezultat.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno