Ljudi

Proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović o našoj Lyli Kahrimanović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rođena Amerikanka, čiji je otac naš sugrađanin Armend, Lyla Kahrimanović briljirala je proteklih dana u košarkaškoj U16 reprezentaciji BIH, o čemu je Zenicablog više puta izvještavao. Večeras je proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović status na društvenim mrežama posvetila našoj “sugrađanki”, a njen (Razijn) status prenosimo u cjelosti.

-Pratimo naše selekcije, analiziramo i planiramo šta unaprijediti u budućnosti i gdje je potencijal. Istina, nismo imali najbolje rezultate, posebno sa U18 selekcijom koja je pretrpjela teške poraze. U tom slučaju čekam na izvještaje i analize selektora šta je razlog tome kako bismo se očitovali o budućim koracima.

-U16 selekcija je imala i svoje blistave momente. Nakon pažljivo pregledanih svih utakmica, zadovoljno sam trljala ruke. Lyla Grace Kahrimanović po svim statistikama i parametrima se istakla u našem timu i smatram da je to dragulj koji moramo njegovati.
3 puta double-double učinak od 7 utakmica i od strane FIBA nominovana za MVP prvenstva. Fasciniralo me da jedna djevojka u toj dobi bude najbolji strijelac, najbolji skakač, napravi najviše blokada i bude najbolja po efikasnosti u našoj reprezentaciji. Ne sjecam se ni da sam ja imala tu dominaciju u tim godinama.
-Interesantno je da je Lyla rođena i odrasla u Americi. Majka joj je Amerikanka, a otac ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Jako slabo govori bosanski jezik, ali na svakom koraku ističe svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini, što je definitivno za primjer svima nama.
-Mnogo je kritičara koji očekuju da napravimo i bum sa mlađim selekcijama. Naravno da mi to želimo, ali primarni cilj je da svaka selekcija “izbaci” buduću seniorku, a to ponekad ne prati rezultat. Napravili smo selekcije koje se moraju pratiti, dograđivati i kristalizirati. Ako budemo imali kontinuitet, imaćemo i rezultate.
-Drago mi je da smo selektor Lojo i ja ugostili našu Lyla i jasno joj dali doznanja da ćemo je pratiti i da je želimo vidjeti u dresu najdražeg tima i u budućnosti.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno