Info

Prosječna plata za juli 840 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prosječna neto-plata za juli u Federaciji BiH iznosila je 840 KM i nominalno je viša za 0,1 odsto, a realno za 2,1 odsto nego za prethodni mjesec. Iz Zavoda za statistiku FBiH saopšteno je da je u odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna neto-plata nominalno ostala na istom nivou, dok je realno viša za 0,7 odsto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto-plata po zaposlenom za juli u FBiH iznosi 1.284 KM i nominalno je viša za 1,2 odsto, a realno za 2,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna bruto-plata za juli nominalno je viša za 0,2 odsto, a realno za 0,9 odsto.

U julu broj zaposlenih u FBiH iznosio je 451.248, što predstavlja smanjenje za 0,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u odnosu na godišnji prosjek broja zaposlenih u 2014. godini došlo je do povećanja broja zaposlenih za 1,7 odsto.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno