Biznis

Prosječna plata u junu 999 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prosječna junska neto plata u Federaciji BiH /FBiH/ iznosila je 999 KM i nominalno je viša za 1,7 odsto, a realno za 1,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na jun prošle godine, prosječna junska neto plata nominalno je viša za 4,8 odsto, a realno za tri odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plate zabilježeno je u finansijskim i djelatnostima osiguranja – za 17,9 odsto, gdje se povećao i broj zaposlenih za 0,4 odsto, zatim u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za tri odsto, dok je broj zaposlenih u ovoj djelatnosti ostao na istom nivou.

U isto vrijeme najveće smanjenje prosječne junske neto plate zabilježeno je u javnoj upravi, i odbrani, te obaveznom socijalnom osiguranju, i to za 0,5 odsto, dok je broj zaposlenih smanjen za 0,1 odsto.

Smanjenje prosječne neto plate zabilježeno je i u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane /hotelijerstvu i ugostiteljstvu/ za 0,4 odsto, dok se broj zaposlenih u ovoj djelatnosti povećao za 5,2 odsto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno