Info

Prosječna plata u augustu 925 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prosječna plata u augustu 925 KM – Prosječna augustovska neto plata u BiH iznosila je 925 KM i nominalno je bila veća za 4,2 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, te za 2,1 odsto nego u decembru, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Najniža prosječna neto plata u avgustu bila je 576 KM i isplaćena je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane.

U građevinarstvu je prosječna avgustovska neto plata bila 628 KM, a u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima 631 KM.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u avgustu bila je 1.527 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom , te klimatizaciji 1.433 KM, a u informacijama i komunikacijama 1.352 KM.

Prosječna avgustovska bruto plata u BiH iznosila je 1.429 KM i nominalno bila veća za 3,4 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, te za 2,2 odsto nego u decembru.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno