Zenica

Proširenje KPZ Zenica: smještaj još 240 osuđenika, posao za dodatnih 30 stražara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proširenje KPZ Zenica: smještaj još 240 osuđenika, posao za dodatnih 30 stražara- Danas je u sjedištu Gradske uprave  Zenica VD Gradonačelnika  mr. Selver Keleštura  razgovarao sa Federalnim ministrom pravde Matom Jozićem, direktorom Kazneno popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica Hidajetom Jabandžićem i njegovim zamjenikom Ivicom Dujmovićem,  vezano za izgradnju trećeg paviljona KP Zenica.

Ministar Jozić  zatražio je pomoć Gradske uprave u realizaciji projekta. Radi se o planu proširenja Zavoda po savremenim evropskim standardima za smještaj  još 240 zatvorenika. U novom paviljonu stvorili bi se uslovi za zapošljavanje 30 novih radnika. Gradonačelnik Keleštura dao je punu podršku  projektu i ponudio svaku drugu podršku koju Grad u ovom slučaju može pružiti.

Ovom prilikom  razgovaralo se i o iskustvima u primjeni zakona i problemima  na koje lokalna zajednica nailazi u svom radu zbog neusklađenosti, odnosno manjkavosti  pojedinih  zakonskih rješenja koji se tiču stečaja, stvarnih prava i zakona o građenju i sl.

Press Grada Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno