Nogomet

Prosinečki zbunio javnost, iz UEFA-e pojasnili: Evo kako Zmajevi mogu na Euro

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prosinečki zbunio javnost, iz UEFA-e pojasnili: Evo kako Zmajevi mogu na Euro – Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, nedavno je zbunio bh. nogometnu javnost kada je govorio na koji način Zmajevi mogu ostvariti plasman na Europsko prvenstvo kroz Ligu nacija.

Prosinečki je nedavno u jednom intervjuu rekao kako bi se Zmajevi mogli i direktno plasirati u finale play-offa za Euro, međutim, iz Europske nogometne federacije (UEFA) sinoć su u Ljubljani pojasnili da to nije moguće.

U ovom trenutku detaljno je objašnjen sistem takmičenja. BiH sigurno neće igrati protiv 12 nacionalnih timova koji su učestvovali u Ligi A.

Za sada protivnici Zmajeva su pobjednici preostalih grupa u Lige B, a to su Ukrajina, Danska i Švedska.

U slučaju da neka ili sve od tri nabrojane reprezentacije ostvare plasman na EP preko kvalifikacija, njihovo mjesto će popuniti ekipe koje su igrale u Ligi B i to na osnovu ukupnog poretka te divizije.

U tom slučaju prioritet će imati Rusija, Austrija i Vels koji su bili drugi, te zatim Češka, Slovačka, Turska, Republika Irska i Sjeverna Irska.

Ukoliko bi sve te reprezentacije osigurale plasman na Europsko prvenstvo kroz kvalifikacije, onda bi Bosna i Hercegovina za rivala imala dvije selekcije (polufinale i finale) iz Lige C koje nisu osigurale plasman u play-off, a neće se ni plasirati na Euro kroz kvalifikacije.

To su Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija i Litvanija.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno