Nogomet

Prosinečki okuplja Zmajeve 21. januara u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prosinečki okuplja Zmajeve 21. januara u Zenici – Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki će već krajem januara debitovati na klupi naše selekcije, kada su zakazane prijateljske utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom.

Kako saznaje SportSport.ba, Prosičenki će Zmajeve okupiti 21. januara, tri dana prije polaska u SAD koji je zakazan za 24. januar.

U opticaju je 30-ak imena, ali jasno je da u Ameriku neće putovati prvi tim naše reprezentacije, daleko od toga. Svega nekoliko fudbalera na spisku trebalo bi biti iz inostranih, a većina iz bh. klubova. Također, na spisku će biti i nekoliko mladih reprezentativaca.

Nezvanično, pozivu se mogu nadati najbolji fudbaleri Premijer lige BiH kao što su Menalo, Ćavar, Bekić, Sarić, Ahmetović, Zakarić, Mihojević, Koljić, Zakarić, Graovac, Bilbija, Pirić…, dok je trenutno jedino sigurno ime na spisku Haris Medunjanin.

Prvi spisak Roberta Prosinečkog umnogome će ovisiti i od toga hoće li inostrani klubovi za koje nastupaju naši reprezentativci dati dozvolu svojim fudbalerima da se odazovu pozivu, s obzirom da se ne radi o zvaničnim FIFA-inim terminima za prijateljske utakmice.

Prvi meč je na rasporedu 28. januara u Los Angelesu protiv SAD-a, dok će tri dana kasnije biti odigran i meč sa Meksikom.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno