Nogomet

Prosinečki objasnio Ligu nacija i kako BiH ide direktno u finale

Iza nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je turbulentna sedmica. Prvo smo ostali bez tri planirana boda protiv Armenije (2:4), gdje u Jerevanu nismo osvojili nijedan.

Nakon toga su Zmajevi, istina kratko, ostali i bez selektora, ali skoro i bez ikakvih šansi za plasman na Europsko prvenstvo.

Robert Prosinečki je nakon poraza u Armeniji podnio ostavku, ali se poslije razgovora s čelnicima NSBiH predomislio, te ostao na klupi Zmajeva.

Sada je u emisiji na Al Jazeera govorio o svemu što se dešavalo u proteklom periodu, ali je posebno podvukao plasman na Euro preko Lige nacija.

“Pošto smo mi bili prvi u grupi, igrali bi sa Švedskom polufinale, a drugo bi igrali Danska i Ukrajina. Ako bi se Švedska na EP plasirala kroz kvalifikacije, mi bi igrali protiv drugog iz njene grupe. Ako je druga bila Rusija, a i oni se isto kvalificiraju, onda igraš protiv Turske. Ako se sve te ekipe kvalifikuju onda igramo samo finale”, samouvjereno tvrdi Prosinečki.

Komentirao je i izjavu Zvjezdana Mismovića, koji je sva dešavanja u NSBiH.

“Poslije Armenije smo uvidjeli kako su šanse da kroz kvalifikacije izborimo EP minimalne i iz moralnih razloga na kraju sam odlučio da podnesem ostavku. Ipak, poslije nekih razgovora i sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH, na kojoj se dosta toga analiziralo, uvidjeli smo da šanse i dalje postoje i odlučio sam ostanem do kraja”, kazao je Prosinečki.

Misimović je, podsjetimo, očigledno razočaran tim dešavanjima sve nazvao jednim velikim cirkusom.

“Uvijek će biti komentara. Razgovarao sam s Misimovićem kasnije, a svako ima pravo na svoje mišljenje. Ne želim ulaziti u to”, kazao je Robi.

radiosarajevo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem