Nogomet

Prosinečki kroji sastav za Turke: Golman misterija, nekoliko izmjena u odnosu na Austriju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prosinečki kroji sastav za Turke: Golman misterija, nekoliko izmjena u odnosu na Austriju – Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Turske večeras će se vratiti u takmičarski proces.

Iako se radi o prijateljskom susretu, selektor Robert Prosinečki, ali i reprezentativci, naglašavaju da je svaka utakmica važna i da se rezultat uzima u obzir.

Kada je u pitanju sastav tima za duel u Rizeu, selektor Prosinečki je, shodno najavama, odlučio na nekoliko promjena, a misterija je ko će stati na gol. Među reprezentativce se vratio Asmir Begović, golman Bournemoutha, ali je Ibrahim Šehić odlično odradio zadatak u duelima protiv Sjeverne Irske i Austrije.

Odbrana je djelovala veoma dobro u protekla dva duela, ali je moguće da priliku dobiju i novi igrači kako bi se selektor uvjerio u kvalitete ostalih pojedinaca. Prednost na poziciji beka mogao bi dobiti Bojan Nastić, dok se na štopersku poziciju vraća Ognjen Vranješ koji je bio povrijeđen tokom proteklog okupljanja.

U veznom redu, uz Miralema Pjanića, siguran bi trebao biti i Gojko Cimirot, dok šansu čeka i Rade Krunić, fudbaler Empolija koji sa svojim timom igra Seriju A. Napadački trojac bi mogao doživjeti jednu promjenu, a to je da se standardnim Edinu Džeki i Edinu Višći, priključi i fudbaler Partizana Goran Zakarić koji odlično igra u beogradskom klubu na startu sezone.

Početnih 11 moglo bi izggledati ovako: Šehić (Begović); Zukanović, Vranješ, Nastić, Todorović – Cimirot, Pjanić, Krunić (Bešić) – Višća, Zakarić i Džeko.

Duel na stadionu Rize Sehir u Rizeu igra se večeras sa početkom u 19:30.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno