Politika

Propao još jedan dogovor o budžetu Grada Zenice: Kasumović vrijeđao vijećnika Hodžića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Dogovor radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića o usvajanju Prijedloga Budžeta Grada Zenice ili Odluke o privremenom finansiranju ponovo je propao zbog uvreda koje je Kasumović uputio vijećniku Jasminu Hodžiću.
Predstavnici radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenice danas su prisustvovali sastanku kod gradonačelnika Fuada Kasumovića na kojem su se trebale dogovoriti aktivnosti u pogledu Prijedloga Budžeta za 2020. godinu. Međutim, sastanak nije dugo trajao, a završen je vrijeđanjem dopredsjedavajućeg GV Zenice Jasmina Hodžića.“Načelnik je na početku sastanka u 20 minuta uvodnom govoru ispričao svoju viziju. Insistirao je na Odluci o privremenom finansiranju i postavljao je određene uslove u pogledu Prijedloga Budžeta za 2020. godinu. Kada se dopredsjedavajući Hodžić javio za riječ Kasumović ga je nazvao gnjidom, a kako nismo to htjeli tolerisati napustili smo sastanak. Očito Kasumović nije htio ni razgovarati ni dogovarati o Prijedlogu budžeta Grada Zenice kada je tako postupao”, kazala je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Diana Bešić.

Kontaktirali smo i dopredsjedavajućeg Jasmina Hodžića koji je kazao da su u skladu s demokratskim principima i poštovanjem principa Zakona o lokalnoj samoupravi i međusobnog uvažavanja gradonačelnika i vijećnika došli na sastanak.

“Nakon uvodnog izlaganja Kasumovića, zahvalio sam se gradonačelniku na pozivu i pozdravio njegovu inicijativu međusobnog uvažavanja, ali sam se i pozvao na član po kojem gradonačelnik treba u kalendarskom roku dostaviti Prijedlog budžeta pred Gradsko vijeće Zenice. Ali, kada sam završio izlaganje, gradonačelnik se okrenuo prema meni i obratio mi se pogrdnim riječima i uvredama krenuo izlaganje nakon čega sam bez komentara napustio sastanak”, kazao je Hodžić.

U Gradu Zenica zbog neusvajanja Odluke o privremenom finansiranju i neusvajanja Prijedloga budžeta Grada Zenice za 2020. godinu grad se nalazi u blokadi u pogledu isplate plaća, naknada, kredita, kao i finansiranja javnih preduzeća među kojima s javne kuhinje, vrtići i druge ustanove koje su na budžetu Grada Zenice.

Klix.ba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno