Zločini

Pronađena droga nakon pretresa

Pronađena droga nakon pretresa
Pronađena droga nakon pretresa
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pronađena droga nakon pretresa- Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica S.A. iz Zenice, koji se dovodi u vezu sa zloupotrebom droga.

Postupajući po prikupljenim saznanjima, pristupilo se preduzimanju niza operativnih mjera i radnji s ciljem provjere istih.
U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe

Općinskog suda u Zenici, dana 05.10.2016. godine, u ulici Crkvice u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi lice navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

– tri pvc kesice sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 13,70 grama,
– jedan grumen nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 4,25 grama,
– praškasta materija umotana u pvc foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,35 grama, i
– 25 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Sporne materije i tablete su izuzete i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i kontra-diverzionu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

• S.A., rođenog 1978. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH.
Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno