Kultura

Promovisane priče “Tragom čaja od papaje” Saida Štete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promovisane priče “Tragom čaja od papaje” Saida Štete – U Zenici je sinoć promovisana i treća knjiga Saida Štete „Tragom čaja od papaje“ , koja zapravo predstavlja presjek njegovog dosadašnjeg književnog i novinarskog rada, obuhvatajući 15 priča, 10 reportaža i jednu pjesmu.

-Što se tematike tiče ostajem dosljedan sebi, te je i ova knjiga posvećena našem čovjeku svakodnevnice, radionom i čestitom, ističe njen autor Said Šteta.

-Svaka od priča nastala je na osnovu neke životne situacije,u kojoj možemo prepoznati bh čovjeka , ali i neko autorovo i vlastito iskustvo, te kada je čitate imate utisak da ste sve o čemu autor piše već doživjeli, ističe recenzent knjige Marijana Nikolić, profesor doktor na zeničkom i tuzlanskom Filozofskom fakultetu.

Kao posebna vrijednost ove knjige, naglašeno je sinoć, je njen jezik, koji je prepun emocija, a predstavlja zapravo onaj čisti i nepatvoreni bosanski jezik naših nana, kojeg autor brusi poput filigrana.

(V.J.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno