Kultura

Promovirana knjiga Borisa Lalića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkom caffe baru Bonaparte, koji postaje kultno okupljalište zaljubljenika u kulturu i glazbu, održana je promocija treće knjige sarajevskog autora Borisa Lalića, dobitnika prve nagrade „Oslobođenja“ 2014. godine za kratku priču. Boris je zasigurno jedna od najzanimljivijih osoba koja se pojavila u bosanskohercegovačkoj književnosti u zadnjim godinama.

Osim što piše, Lalić svoje knjige samostalno tiska i distribuira, onako kakva mu je i književnost, sa ulice, interneta – direktno u glavu, bez dodira sa bilo kakvim, mainstream ili drugim establišmentom. Prvijenac „100%“ je, po autorovim riječima, tiskan u kopirnici sa mnoštvom grešaka i izuzetno malim fontom dok je druga knjiga “Jackie’s on the road again” već imala ozbiljnije izdanje.

Promociji treće zbirke kratkih priča koja je izašla u autorovoj vlastitoj izdavačkoj kući „ElektraMačkicaRotoPressu“ prisustvovali mnogi mladi Zeničani kojima je autor rekao: Nova knjiga ima nešto zajedničko sa svojim prethodnicama, a nešto skroz svoje. Izvana gledano, potrudio sam se da je ljepše opremim. Povećao sam slova u knjizi na dvanaestku kako bi i stariji lako mogli čitati, povećao sam margine da se lakše hvata, svaka priča ima svoju ilustraciju, nasred knjige nalaze se dvije priče od drugih autora kao osvježenje na pola puta, a na kraju se nalaze preporuke knjiga koje sigurno valjaju, koje sam stavio za slučaj da čitateljima opadne volja za čitanjem poslije ovog mog, kao spasonosno uže da se ne izgube kao ljubitelji književnosti. Mislim da sam s te strane odmakao za čitav krug od prošle knjige. Iznutra gledano, to je i dalje komična proza malograđanskog irealizma i seksne fantastike, s tim da sam se ovaj put potrudio izabrati, po meni, naročito tužne motive iz suvremenog života, a i smanjio sam priče da budu kratke, da se svaka može u dahu pročitati. Što se tiče distribucije, tu je sve po starom, prodajem na ulici, dostavljam biciklom po gradu, šaljem poštom van grada, lako me je kontaktirati putem Facebooka.

Treći roman „Dobar život u vrijeme krize“ ilustrirali su umjetnici Boris Stapić i Saša Džino, a moguće je naručiti preko facebook stranice „Djl Elektra Mačkica roto press“ ili putem maila [email protected] a autor je tijekom promocije naglasio kako već radi na četvrtoj zbirci koja će uskoro izaći u javnost.

Tekst i fotografije: Draženko Jurišić/Večernjak.net



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno