Kultura

Promoviran Zbornik radova sa Naučnog skupa „Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“

Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Muftijstva zeničkog, a u okviru Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2019.”, danas je u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta ”Stara čaršija” u Zenici održana promocija Zbornika radova sa Naučnog skupa „Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“.

O Zborniku radova govorili su: muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod BiH, prof. dr. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK i gosp. Rusmir Agić, predsjednik BZK Preporod Žepče. Promocijom je moderirao gosp. Adnan Husić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva zeničkog.

Zbornik sadrži radove 12 autora koji su sa raznih aspekata promišljali i pisali o životu i djelu Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka. Radovi su prezentirani na naučnom skupu Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo koji je održan u rodnom gradu Ilhamije, Žepču 04. maja 2018. godine.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010