Zenica

Promoviran udžbenik: Zdravstveni menadžment

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promoviran udžbenik: Zdravstveni menadžment – U prostorijama JU Muzej Grada Zenica u prepunoj sali u organizaciji Udruge kineziologa Grada Zenica, održana je promocija univerzitetskog udžbenika pod nazivom „ZDRAVSTVENI MENADŽMENT”, kooautora Dr. sc. Amira Topoljaka, Dr.sc.Sulejmana Kendića i Dr.sc.Adema Salihagića.

Pozdravne riječi prisutnima na promociji uputili su moderatori Mr.Avdaga Mujkić i Dr. Izedin Fazlagić. O knjizi i njenoj važnosti između ostalih govorili su, promotori univerzitetskog udžbenika prof.dr. Hafiz Džemail Ibranovićprof.dr. Smajil Durmišević.

Sadržaj i koncept udžbenika daje solidne i jasne kompetencije koje student treba usvojiti kao teorijske vrijednosti količine znanja i praktičnih vještina za upotrebu na poslovima i radnim zadacima za koje se bude angažovao u struci za očuvanje i unapređenje zdravlja, udovoljenju zahtjevima za općom i specifičnom zdravstvenom zaštitom konzumenata.

Student izučavanjem principa i metoda rada u zdravstvenoj njezi sa isčitavanjem navednog štiva u ovom udžbeniku ovladaće s osnovnim menadžerskim znanjima i vještinama uz razvoj sposobnosti analitičkog razmišljanja. Student će biti osposobljen da samostalno i timski radi, da samostalno, grupno i interaktivno rješava probleme, da uspostavi određeni nivo komunikacije i da adekvatno prezentira rezultate svog rada što je i intencija u medicini za timskim multidisciplinarnim radom.

Poglavlja u udžbeniku zasigurno daju shvatanje da je :”Nauka, struka, teorija i praksa temeljena na filozofiji savremenog pristupa zdravstvenim potrebama i maksimalizaciji zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga (pacijenata)”, “Da je sistem upravljanja uzdravstvenom organizacijom koji čine poslovne funkcije i zadaci usmjereni u cilju racionalizacije poslovanja, boljih poslovnih rezultata i većeg zadovoljstva pacijenata.

Da je “Temeljna nit menadžmenta u zdravstvu su ljudi koji rade u zdravstvenoj ustanovi”. Usmjeravanje cjelokupne njihove energije (fizičke, intelektualne, moralne) u smjeru realizacije misije, vizije i strateških ciljeva zdravstvene organizacije”. Studenti zdravstvenog, medicinskog usmjerenja, menadžeri u zdravstvenim sistemima kroz ovaj sadržaj moći će kvalitetnije pristupiti: “Upravljanje ljudskim resursima u zdravstvu, pribavljanju zdravstvenih radnika, selekciji radnika, uvođenje radnika u rad, stvaranje motivacija, vrednovanje rada, mogućnosti razvoja karijere, uspješno rješavanje konflikata i stresa na poslu”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno