Kultura

Promocijom romana ‘Uvod u lebdenje’ 4. jula počinje ‘Ljeto u biblioteci – Zenica 2022’

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promocija romana “Uvod u lebdenje” akademika prof. dr. Dževada Karahasana, koja će biti održana 4. jula u Centralnom odjeljenju, prvi je program 19. manifestacije Gradske biblioteke u Zenici – “Ljeto u biblioteci 2022”.

Zbog pandemije koronavirusa ova popularna aktivnost nije realizirana protekle dvije godine, kako je Feni kazao novi direktor zeničke gradske biblioteke mr. Nermin Ormanović, ali su za ovu godinu pripremili bogat program za mališane i odrasle.

Podvlači kako su se “trudili da budu zastupljene razne oblasti te da se predstave kompetentni stručnjaci”, koji će voditi promocije, kurseve i radionice.

-Prijave na naše kurseve i radionice ćemo primati do 4. jula, odnosno do početka manifestacije, a moguće se prijaviti na pultu Centralnog odjeljenja ili u inbox naše Facebook stranice. Samo je potrebno navesti naziv radionice za koju se prijavljuje te, naravno, lične podatke. Kao i prethodnih godina, svi programi su za naše članove besplatni, a za one koji se do sada nisu učlanili, a zainteresirani su za sudjelovanje na nekim radionicama ili da pohađaju kurs stranog jezika, cijena je simbolična – učlanjenje u bilo koje odjeljenje naše biblioteke – napominje direktor Ormanović.

Također, u Centralnom odjeljenju već 6. jula bit će promovirana i knjiga “Putem svile”, autora Ediba Kadića i Hamze Riđala, a ovogodišnju manifestaciju završit će 29. augusta promocijom slikovnice za djecu “Medena medicina”, autorice Amine Šiljević.

Dizajn promotivnog plakata te pojedinačnih plakata za sve aktivnosti ovogodišnje manifestacije “Ljeto u biblioteci 2022”, napominje Ormanović, uradila je mr. Nejra Turčinović, koja će 8. jula održati prvu od svoje dvije radionice.

Turčinović će u tom terminu održati “Čitalački klub za mlade” uzrasta od 6. do 9. razreda osnovnih škola, a radionica “Ilustracija i dizajn dječijih slikovnice” na programu je 13. jula od 16.15 do 17.30 sati.

Profesor dr. Dino Arnaut, 16. i 17. jula držat će radionicu “Razvoj poslovnih ideja”, a prof. dr. Samir Lemeš, od 19. do 21. jula radionicu “Kako postati softverski inženjer?”.

-Petog jula počinju kratki kursevi njemačkog i engleskog jezika, koji će biti realizirani po 40 časova te u blokovima od po dva sata. Naša odjeljenja u Novom Radakovu, Dječije i Odjeljenje u Sarajevskoj ulici te u Crkvicama, realizirat će programe za djecu iz osnovnih škola – navodi Ormanović.

Odjeljenje u Novom Radakovu bit će mjesto održavanja šest programa za osnovce, a programi za djecu počinju 5. jula, kada će u Odjeljenju Sarajevska Hatidža Awad održati “Matematičku radionicu za djecu”.

Sarah Kablar će u Dječijem odjeljenju 19. jula održati “Kreativnu radionicu za djecu”, a Hena Kablar će istu radionicu tog dana držati u Odjeljenju u Crkvicama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno