Info

Promocija ZDK u Indoneziji i Singapuru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje za promociju bh. vrijednosti “DOMOVINA” i Ambasada BiH u Indoneziji realizovali su projekat perezentacije potencijala ZDK i Općine Tešanj u Indoneziji i Singapuru. Za deset dana, koliko je trajala ova privredna manifestacija, volonteri Domovine i predstavnici ambasade organizirali su sadržaje na kojima su u sedam gradova predstavljene privredne i turističke mogućnosti, ali i kulturne, sportske i tradicijske osobenosti pomenutih bosanskohercegovačkih sredina.

Posebno interesantna bila je prezentacija privrednih potencijala Tešnja, nakon čega su privrednici iz Indonezije iskazali i interes za povezivanje i ostvarivanje određenih konkretnijih kontakata. Ovim najavama interesanata iz Indonezije za povezivanje sa našim komplemantarnim privrednim i drugim društvima svakako je doprinijelo i emitovanje promotivnog filma Udruženja Domovina na nekoliko televizijskih stanica u Indoneziji i Singapuru, što je takođe bilo dio projekta.

U okviru ovog projekta Udruženja za promociju bh. vrijednosti ” DOMOVINA” i Ambasade BiH u Indoneziji organizirani su i sastanci sa predstavnicima vlasti u tamošnjim provincijama. Veliki intetes za uspostavu konkretnijih odnosa sa ZDK i lokalnim zajednicama u ovom dijelu BiH, iskazali su predstavnici provincije Istočni Kalimantan. U tom smislu treba izdvojiti da su načelno dogovoreni i budući koraci saradnje, a pored ostalog i obostrane posjete delegacija dvije regije i lokalnih zajednica.

Velika podrška ovom projektu pored Ambasade BiH u Indoneziji, stigla je od Vlade ZDK i Općine Tešanj, koji su jos jednom istaknuli opredjeljenost da pomognu ovdašnjim prije svega privrednim subjektima u pokušajima da sa svojim proizvodima stignu na svjetsko tržište.

direktno.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno