Zenica

Promocija monografije “Juraj Neidhardt” – četvrtak 18:30h

Promocija monografije “Juraj Neidhardt” – četvrtak 18:30h – JURAJ NEIDHARDT: ARHITEKT, URBANIST, TEORETIČAR, PEDAGOG, PUBLICIST autora Ibrahima Krzovića i Tomislava Premerla Amfiteatar Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, Fakultetska 1 četvrtak, 12.12.2019 u 18:30.

Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici, u saradnji s Akademijom nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i Asocijacijom arhitekata u Bosni i Hercegovini, a u okviru Erasmus+ projekta “Zdravo urbano okruženje”, organizuju promociju monografije “Juraj Neidhardt: arhitekt, urbanist, teoretičar, pedagog, publicist” autora Ibrahima Krzovića i Tomislava Premerla, u izdanju Akademija nauke i umjetnosti BiH.

Promotori:

– Prof.dr. Ibrahim Krzović, dipl.ing.arh.
– Amir Vuk Zec, dipl.ing.arh.
– Doc.dr. Vedad Islambegović, dipl.ing.arh.

Juraj Neidhardt (1901–1979) bio je član Akademije nauka i umjetnosti BiH, arhitekt i urbanist, sintetičar tradicionalnih elemenata i savremenih dostignuća građevinarstva i arhitekture Bosne i Hercegovine. Oblikovao je radničke kuće, od čije dispozicije, opreme i okoliša je očekivao da utemelji kulturu stanovanja jedne cijele generacije prema sloganu da ljudi grade kuće – a kuće grade ljude. Bio je autor prvog Generalnog urbanističkog plana u historiji Zenice 1955. godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem