Kultura

Promocija knjige pjesama Bjanke Alajbegović „Srčane saturnalije“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promocija knjige pjesama Bjanke Alajbegović „Srčane saturnalije“ – Promocija knjige pjesama Bjanke Alajbegović „Srčane saturnalije“ održati će se u petak, 21. februara u sarajevskom klubu The Bar.

O knjizi će, osim autorice, govoriti književnica Adisa Bašić i književne kritičarke Maja Abadžija i Jasna Kovo.

Bjanka Alajbegović kaže da je ova zbirka izišla četrnaest godina nakon njene prve zbirke “Između dvoje”, te da je objavljena kada joj je bilo vrijeme, i kad su se stekli uvjeti.

– Važnije od toga je da nisam svih tih godina prestajala pisati, a još važnije je da nisam prestajala čitati. Saturnalije nisu slučajno u naslovu, one su referentni okvir zbirke, kao i naslov ciklusa ‘Više nego jedna’ koji upućuje na nesvodivost žene, njenog bića, i njene cjelokupne, nepregledne genealogije. Ova knjiga je, prije svega, moja posveta ženskom prijateljstvu – kazala je u izjavi za Fenu Bjanka Alajbegović.

Zbirka poezije „Srčane saturnalije“ izišla je krajem prošle godine u izdanju IK „Vrijeme“ Zenica, u okviru biblioteke Nova osjećajnost.

Bjanka Alajbegović poeziju i eseje objavljuje u književnoj periodici i na portalima: Odjek, Novi izraz, Sarajevske sveske, Zeničke sveske, Ars, Plima, Motrišta, Strane, Bona…

oslobođenje.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno