Kultura

Promocija knjige „Ovdje nisam“ Jaska Borovčevića – Gradska biblioteka – četvrtak u 18.30

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak,  28. oktobra 2021. godine, sa početkom u 1830 u prostorijama Gradske biblioteke Zenica održat će se promocija zbirke poezije „Ovdje nisam“, autora Jaska Borovčevića.

Zbirka je originalno poetsko ostvarenje, intimne i socijalne tematike, gdje u jednom trenutku prepoznajemo potpunu otuđenost od savremenog svijeta, ali istovremeno i duboku ukorijenjenost u njeg kroz čitavu paletu emocija; od istinske ljubavi koja je temelj svega do razočarenja, od osude i trenutnog odustajanja od svega do vjere u pojedinca koji će to društvo da pokrene u smjeru boljeg sutra. Protkana nadama, snovima, čežnjama, kritikama, ova poezija provokativno otvara dijalog sa nemirima, strahovima i težnjama savremenog čovjeka, otkrivajući mu put ljubavi kao jedini ispravan i vrijedan žrtve.

Izdavač knjige je Gradska biblioteka Zenica, a vrijednost ovog književnog djela prepoznata je i od strane Udruženja “KAM”, koje pomaže u izdavanju i promovisanju djela.

Promocija poetske zbirke “Ovdje nisam” značajna je kao jedno od rijetkih djela bosanskohercegovačke romske književnosti, kao pokušaj približavanja književnosti mlađim naraštajima, ali i kao ohrabrenje i motivacija svima talentovanim pojedincima na vlastito kreativno izražavanje. Realizaciju ovog projekta, putem grant sredstava, podržali su: Federacija BiH, Zeničko-dobojski kanton i Grad Zenica.

 

Nadamo se da ćete pokazati interes za ovaj događaj i na taj način doprinijeti afirmaciji književnog stvaralaštva.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno