Zenica

Promocija knjige “Kulin, veliki ban Bosne” autora prof. dr. Saliha Jalimama – 16. decembar 19h

Promocija knjige “Kulin, veliki ban Bosne” autora prof. dr. Saliha Jalimama – 16. decembar 19h – “Kulin, veliki ban Bosne” autora prof. dr. sc. Saliha Jalimama

Amfiteatar Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, Fakultetska 3

ponedjeljak, 16. decembar 2019. godine u 19 sati

Udruženje za zaštitu intelektualnih i kulturnih vrijednosti „Zjenica“ Zenica, u saradnji sa Forumom građana Zenica, organizuje promociju posthumno objavljene knjige „Kulin, veliki ban Bosne“ autora prof. dr. sc. Saliha Jalimama.

Promotori su:

  • dr. sc. Dževad Drino
  • dr. sc. Remzija Kadrić
  • dr. sc. Mirza Džananović

Prof. dr. sc. Salih Jalimam (30. septembar 1951. – 26. april 2019. godine) bio je bosanskohercegovački historičar, profesor i prvi dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Predavao je srednjovjekovnu historiju na univerzitetima u Tuzli, Bihaću, Mostaru i Zenici. Objavio je 35 knjiga, preko 150 naučnih radova iz historije BiH te stotinu prikaza i recenzija. Najbolje rezultate ostvario je na polju vjerskih prilika u srednjovjekovnoj Bosni, pišući o bogumilima, franjevcima i dominikancima, te o prošlosti Zenice. Učestvovao je sa referatima na više od 60 međunarodnih naučnih skupova, konferencija i simpozija. Dobitnik je brojnih nagrada i zahvalnica, između ostalih Nagrade grada Zenice za doprinos u naučnom, stručnom i pedagoškom radu, te historijskom istraživanju prošlosti BiH i Zenice, kao i posthumno Plakete Zeničko-dobojskog kantona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem