Info

Promocija knjige “Izborna samoprevara naroda”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 25.05.2017. godine (četvrtak) u velikoj gradskoj sali Grada Zenica, sa početkom u 18,00 sati, održat će se promocija knjige “Izborna samoprevara naroda”, čiji su autori dr.sc. Taib Spahić i mr. Ramo Isak. Ova knjiga na jedinstven način prikazuje svu kontradiktornost jednogizbornog procesa, u kojem su, po pravilu, istinski gubitnici uvijek građani. Pri tome autori ne posmatraju izborni proces kao formaliziranu proceduru, već su im u prvom planu etički principi, zaštita ljudskih prava i sloboda, te poboljšanje kvaliteta života stanovnika lokalne društvene zajednice.

Uz zanimljiv publicistički karakter koji predstavlja cjelovitu izbornu proceduru jednog lokalnog izbornog procesa, knjiga je utemeljena i na stručno-naučnoj osnovi Hegelovih dijalektičkih zakona koji se odnose na jedinstvo i borbu suprotnosti i negaciju negacije, te na Mauerovom ciklusu otpora promjenama. Knjiga se ne bavi pojedincima, niti populističkim senzacionalizmom, nego indikatorima kvaliteta života u lokalnoj zajednici, a svaki građanin ili politički subjekt u njoj može pronaći dio rješenja za svoje buduće izborno ponašanje i bolji život u demokratskom društvu, a gradska administracija formulu za svoj rad u skladu sa zakonom i principima poštivanja ljudskih prava i sloboda i dostojanstva svakog građanina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno