Zenica

Promjene u upravi JKP “Zenicatrans prevoz putnika” – Irhana Beganović imenovana za v.d. Izvršnog direktora za tehničke poslove

Promjene u upravi JKP “Zenicatrans prevoz putnika” – Irhana Beganović imenovana  za v.d. Izvršnog direktora za tehničke poslove – Na prijedlog Uprave JKP “Zenicatrans prevoz putnika” dd Zenica, a u skladu sa planom rada, Nadzorni odbor je za v.d. Izvršnog direktora za tehničke poslove imenovao Irhanu Beganović, magistra saobraćaja i komunikacija, nakon što je Eldin Čivić podnio ostavku na ovu izuzetno važnu funkciju za poslovanje preduzeća. Imenovana je dugogodišnji zaposlenik JKP „Zenicatrans prevoz putnika“ dd Zenica, a u proteklom periodu obavljala je rukovodeće poslove Voditelja saobraćaja i planera mrežnih linija.

„Učinit ću sve što je u mojoj moći da napravimo iskorak kada je u pitanju poslovanje preduzeća, a to je, ono što svaki građanin želi – kvalitetnu uslugu javnog prijevoza, sigurnost i tačnost“, istakla je Beganović.

Uprava preduzeća u narednom periodu planira izvršiti reorganizaciju poslovnih procesa kao i zbrinjavanje viška zaposlenih radnika penzionisanjem i izmjenom kvalifikacione strukture zaposlenika.

“Potrebni su nam mladi i obrazovani ljudi koji će u narednom periodu konsolidacije doprinijeti svojim znanjima i vještinama da ovo preduzeće vratimo na mjesto koje mu pripada”, istakao je Husaković.

Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom Kasumovićem aktivno se uključila u konsolidaciju JKP “Zenicatrans prevoz putnika” dd Zenica kako kadrovskim tako i finansijskim sredstvima. U gradskom budžetu za 2018 godinu osigurana su sredstva za nabavku novih autobusa koji će značajno doprinijeti boljem kvalitetu gradskog i prigradskog prijevoza.

Nadzorni odbor na čelu sa predsjednikom Vahdetom Drino ovom prilikom zahvalio se g. Čiviću na dosadašnjem angažmanu, a novoizabranoj izvršnoj direktorici Beganović zaželio mnogo sreće i poslovnog uspjeha u daljem radu.

UPRAVA DRUŠTVA JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem