Nogomet

Promjene u omladinskom pogonu kluba: Legenda napustila NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promjene u omladinskom pogonu kluba: Legenda napustila NK Čelik – Nogometni klub Čelik iz dana u dan polako staje na noge, a to je svakako zasluga ljudi koji upravljaju klubom, kako je Bilino polje napustio “investitor” iz Turske.

Zenički ponos iz dana u dan djeluje kao klub koji je dugo godina želja većine navijača Čelika, gdje se tačno zna ko šta i kako radi, odnosno da se u klubom ophode oni koji ga vode domaćinski, a ne kao što je zadnjih 20-tak godina bilo maćehinski.

Promjene u klubu vidljive su iz dana u dan, a svakako da je bitan, odnosno jedna od najbitnijih stvari u klubu jeste rekonstrukcija omladinskog pogona. Mnogo je bilo problema, te nezadovoljstva radom trenera u omladinskom pogonu. Uz bolje uslove za treniranje, odnosno termine treninga koji su potrebni svim uzrastima kluba, rukovodstvo Čelika će posebno obratiti pažnju na rad trenera.

Tako je krajem prošlog mjeseca objavljen i konkurs za trenera u omladinskom pogonu, gdje nedostaje trenera, budući na veliki broj kategorija, odnosno djece koja treniraju.

Trenutno u klubu je angažovano pet trenera, Pavle Skočibušić je trener seniorske ekipe, dok njegov pomoćnik Adis Nurković pored toga što je pomoćnik u prvom timu, zadužen je i za rad sa svim golmanima u svim selekcijama, te vodi pjetliće kluba. Nijaz Hrustanović zadužen je za pretpionire, dok pionire vodi Nizah Hukić, koji je ujedno i koordinator omladinskog pogona. Kadetsku selekciju kluba vodi Sabahudin Bujak, dok je juniore vodio Senad Brkić. Ipak ovoj legendi kluba istekao je ugovor, odnosno klub i trener se nisu dogovorili oko novih uslova, te će juniori NK Čelik u proljetnom dijelu sezone imati novog trenera.

Sve u svemu u omladinskom pogonu NK Čelik potrebna su najmanje dva trenera u narednom periodu, kako bi sve selekcije mogle normalno funkcionisati, odnosno imali nekoga ko je zadužen za trenažni proces i razvoj ove djece.

U Čeliku je uvijek bilo dosta talentovanih igrača, ali se na prste posljednjih godina mogu nabrojati nogometaši koji su se razvili, odnosno da sada igraju u Premijer ligi ili inostranstvu. Svakako da je potreban još bolji rad svih trenera u klubu, ali i da imaju bolje uslove za treniranje, jer bez obzira na sjajnu infrastrukturu koju Zenica ima kada je u pitanju nogomet, ipak potreban je još jedan teren budući na veliki broj klubova i selekcija koji treniraju faktički na dva terena u gradu.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno