Info

Promjena vremena u BiH: Slijede oblačni dani praćeni kišom i grmljavinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promjena vremena u BiH: Slijede oblačni dani praćeni kišom i grmljavinom – Nakon perioda sunčanog i toplog vremena pred nama su dani nižih temperatura praćeni kišom, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu, pljuskove i zahlađenje u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine naoblačenje se prognozira sredinom dana i lokalno kiša može padati u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 29°C.

U subotu (18.7.2020.) u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju (19.7.2020.) bit će pretežno oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Širom Bosne povremeno su mogući lokalni pljuskovi. U većem dijelu Hercegovine će biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno