Info

Promjena vremena krajem januara u BiH, Srbiji i Hrvatskoj

Promjena vremena krajem januara u BiH, Srbiji i Hrvatskoj
Promjena vremena krajem januara u BiH, Srbiji i Hrvatskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promjena vremena krajem januara u BiH, Srbiji i Hrvatskoj- Kako se u Bosni i Hercegovini do kraja mjeseca očekuje velika promjena u vremenskim prilikama, slična situacija je i u regiji.

U Bosni i Hercegovini se tako krajem mjeseca očekuje mnogo toplije vrijeme uz znatno više temperature zraka, odnosno čak do 13 stepeni na jugu zemlje.

Sutra se u Hrvatskoj očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa snijegom, na Jadranu s kišom i snijegom. I dalje će biti vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak koji u gorju može imati olujne udare. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura između -8 i -3, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od -6 do -1, na Jadranu između 1 i 7 °C.

No, od 19. januara u Hrvatskoj će se temperature kretati od minus 3 i minus 4, dok će od 24. januara krenuti rasti pa se temperature očekuju od 2 do 7 stepeni do 30. januara ove godine.

Dnevna temperatura u Srbiji će idućih dana iznositi od 0 do minus 1, minus 2 i minus 3, dok se od 26. januara očekuju temperature od 6, ali i 7 stepeni Celzijusa do kraja mjeseca.

Podsjetimo, proteklih dana nad regijom se nadvio “sibirski val” koji je donio rekordno niske temperature kako u našoj zemlji, tako i Srbiji i Hrvatskoj. Snijeg i ekstremno niske temperature su uzrokovale brojne probleme kako u saobraćaju, tako i mještanima sela koji su ostali zavejani usljed snježnih nanosa, tako da vjerujemo da će povećanje temperature razveseliti sve koji su željni vremena bez minusa i snijega.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno