Nogomet

Promijenjen termin generalke: Čelik protiv Iskre u petak na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promijenjen termin generalke: Čelik protiv Iskre u petak na Bilinom polju – Nogometaši Čelika u petak će od 14:30 sati na Bilinom polju odigrati generalku protiv Iskre iz Bugojna. Ova utakmica bila je planirana za subotu, ali zbog licenciranja službenih osoba pomjerena je dan ranije.

Zeničani su u dosadašnjem dijelu priprema odigrali četiri utakmice. Na Kamberovića polju su poraženi od Igmana 1:2, da bi onda odigrali i tri utakmice na pripremama u Antaliji. Crno-crveni su poraženi od rumunjskog Voluntarija 1:2, te od njemačkog niželigaša Wattenscheida 0:3. Jedinu pobjedu su ubilježili u posljednjoj utakmici protiv makedonskog Shkupija, kada su pobijedili 2:0.

U petak će protiv Iskre biti generalan provjera pred nastavak prvenstva u kojem je cilj opstanak u ligi. Zeničani još nisu zaključili listu pojačanja, jer se u narednim danima očekuje dolazak još jednog golmana i lijevog beka čime bi se zaokružio igrački kadar na 22 igrača plus 3 golmana na koje će računati Slaven Musa u nastavku prvenstva.

Čelik bi već u prva dva kola nastavka mogao da smanji zaostatak za konkurentima u borbi za opstanak, budući da dočekuje Vitez, a zatim gostuje u Gabeli, do kraja regularnog dijela očekuje ih još utakmica protiv Mladosti na Bilinom polju, te gostovanje na Grbavici.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno