Zenica

Proljetna akcija čišćenja u džematu Pojske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proljetna akcija čišćenja u džematu Pojske- Vođeni hadisom Poslanika, a.s, da je čistoća dio vjere džemat Pojske i istoimena mjesna zajednica su organizovali proljetne akcije čišćenja cjelokupne mjesne zajednice.

Akcija je trajala dva dana, tj. za dane vikenda. Džematlije džemata Pojske i Poratje očistili su i sredili zapuštene površine u mjesnoj zajednici, te su tokom prilikom sakupili preko 100 vreća smeća. Također, isjekli su rastinje koje je smetalo normalnom prolasku automobila.

Mjesni imam Aldin ef. Hasić je sa mektebskom djecom očistio puteve kroz naselje Pojske čime su djeca pokazala praktično znanje koje uče u mektebu – da je islam vjera čistoće i urednosti.

Također, početkom mjeseca aprila vrijedne džematlijke očistile su džamiju u Pojsku, te harem džamije i pripremile je za nadolazeći mjesec Ramazan.
Uporedo, džematlije na čelu sa džematskim odborom su očistili mjesno mezarje kod džamije – uredili ga pred mjesec posta.

Veoma je bitno da pokrećemo ovakve akcije, da čistimo naše mahale i avlije posebno prije mjeseca ramazana, a što je još bitnije treba da mijenjamo svoju svijest o čistoći i da praktično pokazujemo postulate svoje lijepe vjere, islama.

Autor: Aldin ef. Hasić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno