Info

Projekat Triple Win medicinarima iz BiH osigurava nastavak karijere u Njemačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Savezne agencije za rad Njemačke održali su sastanak povodom nastavka projekta Triple Win koji za cilj ima posredovanje pri zapošljavanju medicinskog osoblja za rad u Njemačkoj.

Projekat Triple Win namijenjen je medicinskim sestrama, odnosno tehničarima opšteg i pedijatrijskog smjera koji posjeduju bh. državljanstvo i koji karijeru žele početi ili nastaviti u jednoj od 50 poliklinika u Njemačkoj.

„Projekat Triple Win uspješno implementiramo u Bosni i Hercegovini već deset godina uz podršku Agencije za rad i zapošljavanje BiH. Građanima BiH pružamo iste uslove kao i državljanima Njemačke te im osiguravamo besplatan kurs i polaganje njemačkog jezika. Decenija uspješnih priča naših kandidata pokazuje da projekat provjereno osigurava najbolje uslove za učesnike projekta. Za naredni period planiramo i pojednostaviti proces prijave za program kako bismo našim sugrađankama i sugrađanima olakšali put do dobrog poslodavca i uspješne karijere“, izjavio je Emir Čomor, menadžer Triple Win projekta.

Predstavnici dvije agencije dogovorili su posjetu lokalnim biroima za zapošljavanje, zajedno sa kolegama iz Centralnog ureda za posredvanje (ZAV) s ciljem boljeg informisanja i unapređenja sisteme prijave. S tim u vezi, razmatra se i mogućnost online prijave za učešće u Triple Win projektu, a od naredne godine radit će se i na olakšavanju vođenja intervjua sa poslodavcima paralelno sa intervjuima za učešće u projektu.

Putem Triple Win projekta, svoje zaposlenje je do sada pronašlo preko 800 građanki i građana Bosne i Hercegovine, a prilikom godišnjeg sastanaka, najavljen je i novi projekat školovanja mladih iz Bosne i Hercegovine koji će početi sa implementacijom u narednom periodu. Svi građani koji posjeduju bh. državljanstvo, a imaju završenu srednju medicinsku školu, odnosno tehničari opšteg ili pedijatrijskog smjera mogu se prijaviti za učešće u Triple Win projektu putem zvanične web stranice https://www.arbeitsagentur.de/vor-ort/zav/projects-programs/health-and-care/triple-win/bosni-i-hercegovini



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno