Info

Projekat RTVZE uz podršku ambasade SAD

Najavljujemo novi projekat TV ZE koji radimo uz podršku Ambasadw SAD u BiH pod nazivom „Budimo odlučnije“. Riječ je o serijalu od 30 emisija posvećenih ženama u kojem će biti zastupljene cjeline o provedbi reformi u BiH, ostvarivanju svih vrsta ljudskih prava, prezentiranju pozitivnih primjera uspješnih žena koje umnogome, na raznim planovima, pariraju muškim kolegama.

Namjera nam je da pokažemo kako pitanja ženskih ljudskih prava nisu rezervirana samo za određene kategorije ili grupe, već su dio života. Zahvalni smo Američkoj ambasadi na podršci jer smatramo da ćemo realizacijom ovog serijala doprinjeti razvoju demokratije i javnog dijaloga, te provedbi reformi u BiH. Serijalom „Budimo odlučnije“ kroz 30 epizoda emitiranih u narednoh 15 mjeseci, počev od septembra 2015. proći ćemo kroz brojne i raznovrsne teme iz oblasti koje su u direktnoj vezi sa poštivanjem ljudskih prava. Kao što su pravo na: predškolsko obrazovanje, na zapošljavanje, na vlasništvo, na razvod braka i dr.

O neophodnim reformama također ćemo govoriti u svakoj od epizoda serijala, pa će naše gledateljke i gledaoci imati priliku informirati se o trenutnom, dosadašnjem i željenom stanju u oblastima kao što su: inkluzija, zaštita materinstva, položaj osoba sa invaliditetom, obrazovanje, zdravstvo… Projekat „Budimo odlučnije“ jedan je od brojnih u BiH koji potpomažu međunarodne organizacije i strane vlade kako bi mediji u BiH kao vrlo bitan faktor demokratizacije utjecali na kreiranja svijesti javnog mnijenja o vrijednostima civilnog društva.

(A.H. RTVZE)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem