Kultura

Projekat “I ja to mogu” u BNP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projekat “I ja to mogu” u BNP – U nedjelju, 6.12.2015. godine sa početkom u 12 sati Bosansko narodno pozorište Zenica domaćin je IV Smotre dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama “I ja to mogu 2015”.

– Projektom “I ja to mogu 2015.” nastoji se skrenuti pažnja na socijalne i kulturne potrebe osoba s posebnim potrebama, a sam program namijenjen je djeci i mladima do 30 godina. Projekat podrazumijeva edukativni i kreativni dio. Unutar edukativnog dijela gledaoci (djeca i mladi) koji nemaju poteškoća u razvoju imati će priliku da kroz druženje upoznaju drugu djecu i mlade koji su po necemu specificni. Unutar kreativnog dijela, predviđeno je da grupe učesnice dobiju priliku na sceni BNP-a izvedu svojiu predstavu koju su pripremili i na taj način pokažu da im ne smijemo uskratiti pravo na kulturu koja mora biti svima dostupna.

ijatomogu2“Postojanje smotre dramskog stvaralaštva jedinstvena je prilika da ljudi u našem društvu po mnogo čemu, a posebno po svojoj specifičnosti, stigmatizirani, dobiju priliku da na sceni našeg Pozorišta izraze svoju kreativnost na polju izvođačkih umjetnosti. Bosansko narodno pozorište Zenica i JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica domaćini su već četvrti put gostima iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine koji svaki put iznenade svojim kreacijama i mogućnostima scenskog izricaja kojem mnogi mogu pozavidjeti” kazao je Miroljub Mijatović, rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Korisnici projekta “I ja to mogu 2015.” bit će osobe okupljene u institucije i udruženja: UG „Radosti druženja“ Bihać, Centar „Vladimir Nazor“ Sarajevo, Udruženje „Sunce“ Mostar, Centar “Los Rosales” Mostar, Udruženje za promociju integracije djece i odraslih osoba sa invaliditetom u društvenoj zajendici „Budimo prijatelji“ Zenica, JU predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, Dnevni centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebema Visoko, Udruženje “Humanost” Zenica, JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica, JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno