Zenica

Projekat Fenomen Kur’ana dr Esmira Halilovića

Projekat Fenomen Kur'ana doc. dr Esmira Halilovića
Projekat Fenomen Kur'ana doc. dr Esmira Halilovića
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projekat “Fenomen Kur’ana” doc. dr Esmira Halilovića- Profesor na Katedri za vjerske znanosti Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici, doc. dr Esmir Halilović, nakon veoma uspješnog projekta „Muzej Poslanika Muhammeda a.s.“ i izložbe pod nazivom „Upoznaj Poslanika, a.s.“, koji je do sada obišla gradove Sarajevo, Zenicu, Bihać, Bugojno, Podgoricu, Novi Travnik i Mostar, te imala oko 29.000 posjetilaca, predstavit će svoj novi projekat. Riječ je o projektu pod nazivom „Fenomen Kur’ana | The Miracle of the Qur’an | القران معجزة“.

Osmišljen je da se, na multidisciplinaran, slikovit, interaktivan i moderan audio-vizuelan način, predstavi posljednja Božija objava ljudskom rodu – časni Kur’an. Izložbu čine 33 edukativna panoa, makete, video-sadržaji, artefakti u vezi Kur’ana (neki od najstarijih prijepisa Kur’ana u Bosni i Hercegovini, prijevodi Kur’ana na više od 20 jezika, materijali na kojima se pisao Kur’an) i, po prvi put, VR – virtuelna stvarnost. Virtualna stvarnost predstavlja novu tehnologiju sa kojom posjetioci doživljavaju osjećaj obilaska svetih mjesta Mekke i Medine, a ta mjesta gledaju kroz VR naočale (VR headset) i kreću se u njihovom trodimenzionalnom svijetu.

Projekat će biti predstavljen publici u petak, 24. juna 2016. godine u depadansu Muzeja Sarajeva, Brusa-bezistan (prekoputa Careve džamije), sa svečanim i javnim otvorenjem poslije džume-namaza u 14:00.

Izložba će se moći pogledati i u subotu i nedjelju sa početkom od 10:00, te radnim danima u periodu radnog vremena Brusa-bezistana.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

U nadi da ćete prisustvovati svečanom otvorenju izložbe u gore navedenom terminu i lokaciji, a našu najavu događaja prenijeti u vašem mediju, srdačno vas selamimo i pozdravljamo!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno