Zenica

Program zapošljavanja branilačke populacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na 15. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona usvojen je Program poticaja zapošljavanja pripadnika branilačke populacije Zeničko- dobojskog kantona a na prijedlog resornog Ministarstva za boračka pitanja.

Cilj projekta je dugoročno rješavanje pitanja egzistencije pripadnika branilačke populacije i članova njihovih porodica, te poboljšanja ukupne socijalno- ekonomske slike lokalnih zajednica na način davanja poticajnih sredstava zainteresiranim korisnicima i to u svrhu podizanja novih zasada malina. Ministarstvo sufinansira projekt u minimalnom iznosu od 300.000,00 KM, a u skladu sa budžetskim mogućnostima i brojem opravdanih zahtjeva, a o čemu odluku donosi ministar Ministarstva.

Programom su utvđeni način i kriterij dodjele sredstava kao i iznos novčanih sredstava po korisniku na način da Ministarstvo dodjeljuje sredstva u visini od 1.200,00 KM po jednom dunumu za nabavku sadnica. Maksimalan iznos koji se može dodjeliti za jedno porodnično domaćinstvo iznosi 3.000,00 KM.

Ministarstvo u saradnji sa nadležnim gradskim/ općinskim službama će u narednih deset dana raspisati javni poziv u kojem će biti precizirani uslovi za aplikaciju zahtjeva zainteresiranim strankama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno