Info

Program osposobljavanja njegovatelja/ica

Program osposobljavanja
Program osposobljavanja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje Odus Green, koje se bavi osposobljavanjem odraslih, raspisalo je konkurs za upis polaznika programa osposobljavanja njegovatelja/ica za stara, iznemogla i lica u potrebi. Program osposobljavanja je namijenjen svim punoljetnim osobama koje se žele dodatno osposobiti i učiniti konkurentnijim na tržištu rada.

Udruženje Odus Green djeluje na području Federacije BiH. Osnovna djelatnost Udruženja je stručno osposobljavanje odraslih. Udruženje vrši osposobljavanje iz oblasti njegovateljstva, stranih jezika, informatike, komunikologije, šivenja i sl. Osnovni cilj Udruženja je programima osposobljavanja učiniti polaznike konkurentnijim na tržitu rada i smanjiti stopu nezaposlenosti. Svi programi i projekti Udruženja su društveno-odgovoronog karaktera i realizuju se isključivo zahvaljujući donacijama i sponzorima.

Udruženje Odus Green je pravni nasljednik Centra za obrazovanje Astra iz Zenice koje ima trogodišnje iskustvo u realizaciji programa osposobljavanja. Uspješno je izvelo šest generacija njegovatelja/ica. Istupajući pod novim nazivom Udruženje Odus Green raspisalo je konkurs za upis nove generacije polaznika programa osposobljavanja njegovatelja/ica za stara, iznemogla lica i lica u potrebi. Kroz ovaj program polaznici savladavaju teorijska znanja koja prenosi specijalizirano medicinsko osoblje i praktične vještine za njegovanje starih i iznemoglih lica koje usavršavaju u adekvatnim institucijama.

Konkurs je otvoren do kraja mjeseca oktobra. Na konkurs se mogu prijaviti sve punoljetne osobe koje žele proći program osposobljavanja za njegovatelja/icu, povećati mogućnost zaposlenja i učiniti starenje starim i iznemoglim licima dostojanstvenim. Program osposobljavanja traje šest mjseci i za učešće u programu nije potrebno nikakvo predznanje iz ove oblasti. Po završetku programa polaznici dobijaju uvjerenje o završenom programu.

Udruženje Odus Green poziva sve zainteresovane da se prijave na program osobljavanja i sponzore i donatore da svojim učešćem omoguće realizaciju ovog programa osposobljavanja.

Za dodatne informacije kontakt osoba Edina Alić, PR Udruženja Odus Green, 061 343 029.

Odus Green – Zgrabi pravu šansu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno