Info Uncategorized

Program javnih investicija oko 1,9 milijardi KM

Ažurirani program javnih investicija oko 1,9 milijardi KM
Ažurirani program javnih investicija oko 1,9 milijardi KM
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Program javnih investicija oko 1,9 milijardi KM- Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, usvojilo je Ažurirani program javnih investicija institucija Bosne i Hercegovine 2016 – 2018. godine, kao podrška Vijeću ministara BiH i bh. institucijama za planiranje ulaganja i donošenje kvalitetnijih investicionih odluka.

Ukupna vrijednost projekata uključenih u Ažurirani program javnih investicija institucija BiH iznosi milijardu i 875,80 miliona KM, od toga se milijardu i 468,75 miliona KM odnosi na kapitalne projekte, a 407,05 miliona KM na institucionalno-razvojne projekte.

Vrijednost projekata koji direktno doprinose socio-ekonomskom razvoju iznosi milijardu i 279,58 miliona KM.

U Ažuriranom programu javnih investicija institucija BiH posebno su predstavljeni kandidirani prioritetni projekti koji odražavaju planove i potrebe institucija, ali za čiju provedbu još nisu osigurana sredstva. Ukupna vrijednost kandidiranih prioritetnih projekata iznosi 863,97 miliona KM, od toga su kandidirani kapitalni projekti vrijedni 758,88 miliona KM, a institucionalno-razvojni projekti 105,09 miliona KM.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno