Info

Program Europa za građane

Raspisan poziv za podnošenje projekata za EU program Europa za građane
Raspisan poziv za podnošenje projekata za EU program Europa za građane
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javni poziv za program EU –Europa za građane otvoren je za podnošenje prijedloga projekata u okviru sve četiri mjere programa -Europsko sjećanje, Mreže gradova, Bratimljenje gradova i Projekti organizacija civilnog društva. U ovom programu i aplikanti iz BiH mogu sudjelovati.

Rok za podnošenje prijedloga je 1.ožujak/ marta 2016. godine do 12 sati.

Agencija za edukaciju, audiovizualnu komunikaciju i kulturu (EACEA) objavila je nove prioritete programa Europa za građane, koji sada važe za razdoblje od 2016.-2020.

U okviru poglavlja Europsko sjećanje utvrđena su četiri prioriteta: Komemoracija značajnih povijesnih događaja iz skorašnje europske povijesti– tijekom 2016. godine u fokusu komemoracije bit će četiri značajna događaja među kojima je i početak ratnih sukobljavanja u bivšoj Jugoslaviji (1991. godine); civilno društvo i građansko sudjelovanje u totalitarnim režimima, progonstvo i gubljenje državljanstva u totalitarnim režimima; demokratska tranzicija i pristupanje EU.

U okviru drugog poglavlja “Demokratski angažman i građansko sudjelovanje” prioriteti su: razumijevanje i debata o euroskepticizmu; Solidarnost u vremenu krize; borba protiv stigmatizacije migranata i izgradnja drugačijih narativa kako bi se ojačao međukulturni dijalog i međusobno razumijevanje; debata o budućnosti Europe.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno