Info

Prognoza za naredne dane: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno, u sjevernim područjima sa kišom i susnježicom, na planinama sa slabim snijegom, a poslije podne se očekuje prestanak padavina. U nastavku vremenska prognoza za vikend.

Na jugu će biti pretežno oblačno i suho. Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog smjera.

Najviša temperatura vazduha biće od dva do osam, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak će jutro u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Poslije podne na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno je moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 11 do 15 °C.

Prognoza za vikend

U petak se prognozira pretežno sunčano. U Bosni naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 17 °C.

U subotu će preovladavati oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima očekuje se kiša. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U nedjelju se prognozira oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 15 °C.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno