Info

Prognoza vremena do 3. marta

Prognoza vremena do 3. marta – Nestabilne vremenske prilike izgledne se od utorka do četvrtka, promjena se prvo očekuje na zapadu i sjeveru Bosne, a u ostatku zemlje pogoršanje se prognozira od srijede.

Slabe padavine moguće su u Bosni, snijeg na planinama centralne i istočne Bosne, dok u ostalim krajevima može pasti malo kiše. U istom periodu u Hercegovini se očekuju stabilnije vremenske prilke, uz slabe padavine tek u četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka, u Bosni između -2 i 3 stepena, u Hercegovini do 6 °C. Najviša dnevna u Bosni uglavnom između 5 i 10 stepeni, dok se na jugu zemlje očekuje i do 15°C.

Stabilnije vremenske prilike izgledne su od 21. do 25. februara, a prolazne padavine moguće su 26. februara, nakon čega ponovno slijedi period bez padavina do kraja mjeseca. U ovom periodu, temperature će biti u blagom porastu, jutarnje se očekuju od 2 do 7 stepeni, a dnevne od 10 do 15 °C.

Početkom marta prognoziraju se padavine širom Bosne i Hercegovine, a nešto veće količine moguće su na zapadu Bosne. Temperature u jutarnjim satima kretat će se od -3 do 2 stepena, a dnevna od 6 do 11 °C, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda z prognozi za period od 17. februara do 3. marta.

N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem