Info

Prognoza: U BiH narednih dana nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Narednih dana nestabilno vrijeme s kišom – U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima, ponegdje i tokom prijepodneva, bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama. Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, uglavnom sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stepeni.

U BiH će u ponedjeljak, 7. maja, biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je moguća slaba kiša ili pljusak. Poslijepodne ili u večernjim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 24 do 28 stepeni.

U BiH će u utorak, 8. maja, biti sunčano. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni će usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 7 do 11, na jugu od 12 do 18, a dnevne od 17 do 22, na jugu od 23 do 28 stepeni.

U BiH će u srijedu, 9. maja biti nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 20 do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno