Biznis

Proglašenje Evropskih Najmenadžera bit će u januaru i julu 2021.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proglašenje Evropskih Najmenadžera  bit će u januaru i julu 2021- 42. dodjela evropske nagade i međunarodni biznis forum ”Ekonomijom protiv korone” bit će održani 19. januara, a 43. Međunarodni susret evropskih menadžera u standarnom terminu – 8. jula iduće godine,

odlučeno je to na sastanku Organizacionog odbora Evropske nezavisne agencije u Zenici

Četrdesetdruga po redu ceremonija izbora Evropskih Najmenadžera i Ličnosti godine regiona će biti održana 19. januara, a 43. tradicionalni Međunarodni susret evropskih menadžera u standardnom terminu, 8. jula iduće godine u Sarajevu.

Ovo je odlučeno u Zenici na sastanku Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije. Sastanku su prisustvovali članovi Odbora iz Zenice i BiH, a sa članovima iz država regiona je ostvaren video kontakt.

Pane Škrbić, generalni direktor Direkcije Evropske nezavisne/neovisne agencije Najmenadžer je kazao da su pripreme za ovu izuzetnu međunarodnu manife-staciju u toku, te da će biti održana u skladu sa poštivanjem svih zdravstvenih i drugih mjera zaštite učesnika od pandemije koronavirusa.

Isti scenarij kao i u prethodnim Manifestacijama

– Ceremonija proglašenja najuspješnijih menadžera i ličnosti godine te trade-cionalni 42. po redu međunarodni biznis forum biće održani po istom scena-riju i protokolu kakvi su bili i u ranijim manifestacijama, uz neka prilagođa-vanja trenutnoj situaciji oko pandemije: doći će do postrožavanja uslova i prilagođavanja događaja mjerama maksimalne zdravstvene zaštite i pona-šanja učesnika; kad je riječ o januarskoj 42. Ceremoniji i forumu, sve će se u većini odvijati online, kako bismo zaštitili zdravlje sudionika  – ističe direktor Škrbić.

Organizatori ističu da, poštujući kriterije za izbor i proglašenje najuspješnijih ljudi, menadžera i organizacija u regionu, u Direkciji Agencije već analiziraju prijedloge udruženja privrednika i poslodavaca, privrednih komora i pojedinaca iz cijelog regiona.

”Top 10” za pojedince i kompanije 

Januarski susreti i nagrada ”Evropski najmenadžer i najkompanija” i ”Evropska ličnost godine”, obilježiće se dodjelom specijalnih nagrada ”Top 10” za pojedi-nce i kompanije koje su imale najbolje rezultate, rast i razvoj u ekonomskoj borbi protiv COVIDA 19, a biće uručeno i 10 nagrada ,,Evropska zlatna plaketa’’ za najuspješnije pojedince i kompanije u posljednjih četvrt vijeka, odnosno 25 godina.

 

  • To su jubilarne nagrade za pojedince i kompanije koji su već ranije primili ovu Nagradu, ali su u kontinuitetu i nakon dobijanja Nagrade nastavili sa krupnim koracima rasta i razvoja – rečeno je na sastanku Organizacionog odbora  Evropske nezavisne agencije.

 

Biznis forum ”Ekonomija  – kuda i kako dalje”

”19. januara, kada je zakazana ceremonija uručenja visokih nagrada, održat će se online i tradicionalni 42. međunarodni Biznis forum na temu ,,Ekonomija u regionu nakon koronavirusa – kuda i kako dalje’’.

..Cilj je da se na bazi uspješnog djelovanja kompanija u uslovima pandemije otvori što više tema o mogućnostima razvoja biznisa i ekonomije. Poseban akcent biće stavljen na IT tehnologije, gdje su ogromne mogućnosti razvoja i zapošljavanja: u ovom trenutku, recimo, samo u Bosni i Hercegovini ima oko šest hiljada slobodnih radnih mjesta za mlade ljude u kompanijama IT tehnolo-gija, a i zarade u tim kompnijma su znatno veće od ostalih u sferi biznisa”, rečeno je na sastanku Organizacionog odbora Evopske nezavisne agencije u Zenici.

,,Za januarski susret menadžera učešće je već potvrdilo dvadesetak istaknu-tih regionalnih menadžerskih lidera, među kojima je i nekoliko političkih lide-ra iz regiona, na čelu sa počasnim predsjednikom Organizacionog odbora ove Agencije, ekselencijom Stjepanom Mesićem iz Zagreba. Važno je naglasiti da je u 41. dodjeli ove Agencije nagradu do sada dobilo oko 550 uspješnih evro-pskih menadžera i ličnosti godine. Nagrada je izrasla u globalni brend autori-tet, sa najvećim rejtingom u Evropi, prije svega zbog toga što se nagrada do-djeljuje isključivo za ostvaren izuzetan uspjeh i vansrijske rezultate – istakao je Pane Škrbić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno