Biznis

Proglašenje Evropskih Najmenadžera 17. februara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proglašenje Evropskih Najmenadžera 17. februara- ,,Ovogodišnja, 42. po redu ceremonija izbora Evropskih Najmenadžera i Ličnosti godine će biti održana 17. februara u Sarajevu’’.

Ovo je izjavio Pane Škrbić, generalni direktor Direkcije Evropske nezavisne/neovisne agencije iz Zenice, koji je kazao da su pripreme za ovu izuzetnu međunarodnu tradicionalnu manifestaciju već završene, te da će biti održana u skladu sa poštovanjem svih zdravstvenih i drugih mjera zaštite učesnika od pandemije koronavirusa.

”Organizacioni odbor manifestacije je odlučio da, obzirom na pandemiju, Ceremoniju prvi put organizuje kombinacijom online i dodjelom nagrada ,,u živo’’. To znači da ćemo, pridržavajući se preporuka nadležnih organa, u dvorani za Ceremoniju imati, uključujući i goste, svega dvadesetak osoba, a obezbijedili smo javljanje u program svih ostalih dobitnika iz desetak zemlja Evope”,  kaže Škrbić.

Ceremonija po istom scenariju

– Ceremonija proglašenja najuspješnijih evropskih menadžera i ličnosti godine 17. februara biće održana sa gotovo istim scenarijem i po protokolu kakav je bio i u prethodnih četrdesetjednu dodjelu nagrada. Biće tu i led ekrani,  posebna scenografija,  TV kamere, uz prisustvo visokih zvaničnika i gostiju. Jedino neće biti živog nastupa velikih muzičkih zijezda niti ,,Bala menadžera’’, kao što je to bila praksa  ranijih godina – kaže direktor Škrbić.

Organizatori ističu da je Žiri Agencije, poštujući kriterije za izbor i proglašenje najuspješnijih ljudi, menadžera i organizacija u regionu, već izabrao 10  dobitnika jubilarnih nagrada ,,Evropski najmenadžer – nagrada za životno djelo’’, a dobitnici su iz 10 država regiona.

Nagrada prof.dr Ivanu Đikiću

Radi se o ”Top 10”, nagradi za pojedince i kompanije koji su imali kontinuitet u rastu i razvoju i najuspješniji su u posljednjih 25 godina.

Ceremonija će biti i u znaku borbe protiv pandemije, pa će prvu nagradu ove vrste dobiti jedan od najpoznatijih svjetskih eksperata za tu oblast, prof. dr. Ivan Đikić, Zagrepčanin, porijeklom iz Gornjeg Vakufa, a sa njemačkom i američkom  adresom.

Pored evropskih menadžera iz oblasti biznisa,  nagrada

,,Najbolji evropski načelik opštine/općine’’, u poslednjih 25 godina, između 127 nominiranih iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, biće uručena načelniku Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahimu Hadžibajriću.

Evropski nezavisni/neovisni Žiri će i ovoga puta proglasiti ,,Evropsku ličnost godine’’, između predsjednika i premijera država Jugoistolčne i srednje Evrope, za koje priznanje ima više kandidata. U prethonom  ciklusu dodjele ovog visokog priznanja  je uručena predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno