Nesreće

Proglašen Dan žalosti u općini Žepče: Sutra će biti klanjana kolektivna dženaza trojici mladića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom tragične smrti trojice mladića, načelnik Žepča donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području ove općine.

Sutra će biti klanjana kolektivna dženaza trojici mladića iz Begovog Hana kod Žepča, koji su noć uoči Bajrama stradali u saobraćajnoj nesreći. Dženaza namaz će biti obavljen u 18:00 sati.

Na temelju članka 39. Statuta Općine Žepče, a u povodu tragične smrti trojice mladića, načelnik Žepča, Mato Zovko, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području ove općine.

– Proglašava se Dan žalosti 22.07.2021. godine, u Općini Žepče povodom tragične smrti u prometnoj nesreći troje mladih sa područja Žepča, Ajdina Grahića, Ajdina Tahića i Nermina Kamerića. Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim poduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima. Obvezuju se elektronski mediji sa područja općine Žepče da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti – navodi se u Odluci koju je potpisao Općinski načelnik Mato Zovko.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno