Info

Proglašen Dan žalosti u BiH zbog ubistva policajaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proglašen Dan žalosti u BiH zbog ubistva policajaca – U povodu ubistva dvojice policajaca Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na današnjoj telefonskoj sjednici, donijelo je Odluku da se ponedjeljak, 29. 10. 2018.godine, proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Ovakvoj odluci Vijeća ministara BiH prethodile su odluke Vlade Kantona Sarajevo kao i Vlade Federacije BiH koje su također ponedjeljak proglasile Danom žalosti u FBiH i KS.

Dvojica službenika MUP-a KS ubijena su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje prilikom vršenja redovnih policijskih dužnosti. Na njih su pucali kradljivci automobila.

Adis Šehović je preminuo na mjestu događaja, a drugi policajac je teško ranjen. Međutim, nakon višesatne borbe za život na KCUS-u i Davor Vujinović je podlegao teškim povredama.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno