Zenica

Profesorice UNZE Edina Rizvić-Eminović i Melisa Bureković boravile na Univerzitetu Poitiers u Francuskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U periodu od 8. do 12. aprila tekuće godine u okviru Erasmus+ programa Staff Mobility for Training profesorice Edina Rizvić-Eminović i Melisa Bureković, zajedno s ostalim predstavnicima Univerziteta u Zenici, posjetile su Univerzitet Poitiers u Francuskoj.

Tokom navedenog perioda prisustvovale su radnim sastancima, na kojima su pored kolega s domaćinskog univerziteta, bili prisutni i kolege s drugih univerziteta (Univerzitet u Parmi, Lvivu, Bordeauxu, Strasbourgu, Wroclawu, Mostaru, Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, Nišu i Tirani).

Tema razgovora su bile dosadašnje aktivnosti i razmatranje modusa produbljivanja saradnje u vidu razmjene nastavnika, učešća MA studenata i doktoranata u programima mobilnosti, uvođenja studija s dvojnom diplomom, osnivanja francuskog kutka na našem univerzitetu.

Profesorice Rizvić-Eminović i Bureković su u sklopu predviđenog programa Univerziteta Poitiers učestovale i na konferenciji Environments s radom Use of Digital Tools in the English Language Teaching Environment in Bosnia and Herzegovina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno