Ljudi

Profesor Kozlić održava predavanja studentima u Splitu u okviru evropskog CEEPUS programa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prof. dr. Spahija Kozlić, profesor na Univerzitetu Zenica, tokom ove sedmice je gost Sveučilišta u Splitu, gdje održava predavanja za studente prve i treće godine tamošnjeg Filozofskog fakulteta.

– Teme predavanja su Čemu filozofija u 21. stoljeću? Da li je etika na zlu glasu? i Da li nomos gubi snagu?. Predavanja su organizovana u okviru CEEPUS programa, odnosno srednjoevropskog programa razmjene za univerzitetske studije (Central European Exchange Program for University Studies) u kojem učestvuje 15 država srednje Evrope, ističe profesor kozlić za Zenicablog.

Ovo nije njegovo prvo učešće u ovom evropskom projektu i “gostovanje” kao predavača u Hrvatskoj.

– Ranije sam kao profesor gostovao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u okviru ERASMUS programa (EE programme for education, training, youth and sport). Tamo sam držao predavanja iz filozofije prava tematizirajući filozofske osnove teorije prirodnog prava.

Kako ističe prof. Kozlić, gostujuća predavanja su veoma važan proces internacionalizacije univerziteta, odnosno razmjene iskustava, rezultata naučnih istraživanja i znanja u oblasti visokog obrazovanja, što se pozitivno odražava na rejting Univerziteta u Zenici i njegov ugled u regiji i svijetu. Profesor Kozlić osim na svom matičnom Pravnom fakultetu predaje predmete iz ove oblasti na još nekoliko fakulteta UNZE, a u periodu od 2018. do 2022. je obavljao funkciju ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Prije obrazovne, imao je novinarsku i medijsku karijeru, a više godina bio je na čelu RTV Zenica.

 

 

 

 

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno