Ljudi

Profesor i viša asistentica Pravnog fakulteta Zenica sudije na takmičenju u Hagu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Pravnom fakultetu Leiden univerziteta u Hagu trenutno se održava prestižno Svjetsko takmičenje u simulaciji suđenja iz Međunarodnog krivičnog prava kojeg organizuje Međunarodna advokatska komora u saradnji sa Grotius centrom za međunarodno pravo i Leiden univerzitetom.

Profesor dr. Enis Omerović i viša asistentica mr. iur. Lejla Zilić-Čurić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici imaju čast i zadovoljstvo da ove godine učestvuju kao sudije na ovom prestižnom takmičenju.

Hag je domaćin timovima studenata pravnih fakulteta iz cijelog svijeta koji su zadnjih nekoliko mjeseca vrijedno radili na pripremi simulacije suđenja pred Međunarodnim krivičnom sudom u hipotetičkom slučaju koji tretira pitanje zločina protiv čovječnosti i potencijalne kriminalizacije ekocida u Rimskom statutu.
“Osim što je zaista čast i privilegija biti u ulozi sudije na ovom prestižnom takmičenju, to je ujedno i prilika za razmjenu iskustava sa kolegama, stručnjacima iz Međunarodnog krivičnog prava iz cijelog svijeta”, kažu prof.dr. Enis Omerović i v.ass. Lejla Zilić-Čurić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno