Nogomet

Profesionalni nogometaši dobili sindikat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Profesionalni nogometaši dobili sindikat – U Zenici je održana osnivačka Skupština udruženja Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine.

Skupština je održana na inicijativu bivšeg mladog reprezentativca BIH Aldina Džidića. Za prvog predsjednika Sindikata izabran je Vitomir Paškalj iz Zenice dok je potpredsjednik Aldin Džidić, funkciju sekretara obavljat će Kanita Pojskić-Čutura, predsjednik Skupštine je Adi Adilović.

Podršku osnivanju ovakvog udruženja dali su i predstavnici Nogmetnog/fudbalskog saveza BIH, a direktor sektora za takmičenja Elmir Pilav je kazao da slijedeći praksu UEFA-e, Savez podržava osnivanje udruženja koji zastupaju različite interese u nogometu.

– Vidjet ćemo kako će to dalje funkcionisati. Ono što je bitno jeste da se udruženje mora registrovati na nivou države i zastupati interese svih igrača u našoj državi kako bi se obezbijedila reprezentativnost i naravno članstvo u svjetskoj organizaciji FIFPro. Sigurno da će ovo udruženje doprinijeti boljem statusu igrača u našoj državi – kazao je Pilav. Faktor

IMG_1791

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno